Tropikal

Tropikal är ett management inom musikbranschen som har klienter både nationellt som internationellt som även erbjuder konsulttjänster åt kulturinstitutioner och nationella kulturorganisationer. Företaget släpper samlingsskivor genom det egna bolaget med artister som är mycket kända i sina hemländer (främst från Afrika) men okända här i Sverige. Känslan som ska genomsyra materialet är “jämlikhet, broderskap och musik”.

Logotypen är utformad för att beskriva en helhet, därav rutan som omfamnar texten. Palmen som bokstaven i beskriver att det är exotiskt. De resterande bokstäverna går i samma stil som består utav vinklar, kanter för en oputsad feeling. Hela logotypen fungerar lite som en stämpel, eftersom företaget är ett musikbolag så har de artister i sitt stall där de lätt kan ”stämpla” dessa som deras.

Färgerna låter tankarna vandra iväg till sydligare breddgrader. Färgerna speglar naturelement som ger en varm känsla, en positiv inställning och sticker framförallt ut inom branschen. Självklart används även svart och vitt.