Nya Yngarebygden

Då jag själv brinner för ideellt arbete och tycker sånt är oerhört viktigt så var jag givetvis tvungen att vara med och driva tidningen vidare. Den ges ut av Björkviks Bygdekommité och då jag själv bor i Björkvik och vid tillfället nyinflyttad var det ett sätt för mig att nätverka och knyta kontakter samt lära känna människor och trakten.

Givetvis var jag tvungen att ta fram en ny layout så den faktiskt ser ut som en tidning. Färgvalet var ganska enkelt, i och med att Björkvik tillhör Katrineholms Kommun så ville jag förmedla det lite genom att jag tog hela deras färgpalett då jag tycker den är oerhört trevlig och användbar.

Typografin ville jag förmedla lite mer modernt. Valet föll på 4st olika typsnitt som jag använder mig av. Neue Haas Unica Bold som rubrik och Regular som bildtexter, informations- och faktarutor. Clarendon URW Light för ingresser och så det viktigaste, brödtexten där jag valde Plantin MT Pro som är väldigt lättläst och även hög läsbarhet i mindre storlekar. Typsnittet Granville använder jag för sidnumrering, lite text i marginalen osv.